Meny

“Boverket har klivit ur sin traditionella byråkratroll”

“Boverket har klivit ur sin traditionella byråkratroll”

Mårten Lindström är styrelseledamot på Tyréns och konsult för egna företaget More10 och har lång erfarenhet från byggbranschen, bland annat från NCC. Han har jobbat som konsult med satsningen på PBL Kompetens och tycker den är väldigt ambitiös.

Mårten Lindström uppskattar att Boverket har klivit ur sin traditionella ”byråkratroll”, och vill vara utåtriktade.

– Det kommer säkert att bli en del förändringar efter de förslag som kommer från bland annat Kommittén för modernare byggregler, som lägger sitt slutbetänkande i dagarna. Det kommer att leda till nya vägledningar, men det man uppnått nu är att man plöjt upp vägar och hittat kanaler att nå ut så att när regelverket förändras börjar man inte från noll, alla vet var de ska leta, säger han.

Att Boverkets nätverksträffar kan ha samlat totalt över 600 personer som är engagerade i byggfrågor tycker han är jättebra.

– Boverket har bidragit till att fler har träffats, lärt sig förstå varandras roller och säkert kommer att träffas igen och nu med ökad kunskap på ”bägge sidor”, säger han.

Mårten Lindströms 4 filmtips från Boverket Play

Hej! Om du är medlem i Sveriges Byggindustrier behöver du förnya din prenumeration vilket du enkelt gör här och därefter kan du fortsätta att läsa alla artiklar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Här hittar du mer information om GDPR.