Meny
  • Jessica Löfström är flerfaldigt prisad för arbete och engagemang. ”Utmärkelserna hjälper mig i mina nya mål. Det är svårt att säga att ´det där är bara en galen kärring som står och skriker´ om någon som just har fått pris”, säger hon.
    Foto: Nomi Melin Lundgren

Hon är branschens bråkigaste bygg-vd

Hon är branschens bråkigaste bygg-vd

Orädd, rättfram och högljudd har Jessica Löfström utmanat och ruskat om branschen. Men i våras insåg grundaren av Expanderamera att hon blivit en belastning för sitt eget företag. Frispråkigheten har sitt pris och nu tar hon sig an nya utmaningar.

Jessica Löfström är på Ica Maxi vid Lindhagensplan för att hämta en stor, 40-bitars tårta för vidare levererans till Cobab i Huddinge. Företaget var först ut att skriva på Id06-upproret som initierats av Jessica för att snabba på övergången till de nya säkrare Id06-korten som ska göra det svårare att använda svart arbetskraft på byggarbetsplatserna.

– Det är väldigt mycket variation när man ska göra allt själv, säger hon när hon plockar upp mig med företagsbilen vid Hornstull på Södermalm i Stockholm.

I baksätet tronar den gigantiska blåbärsprinsesstårta hon nyss har köpt. Jessica Löfström har gjort sig känd för att vara en nagel i ögat på företag som i något led använder sig av svart arbetskraft.

– De som inte hyr från oss eller från någon av våra kolleger i branschen, de använder alltid svart arbetskraft, och då blir vi för dyra. Vissa av de stora företagen säger att de har koll på problemet och att de jobbar med det, andra säger att problemet inte finns. Det stämmer inte, säger Jessica Löfström.

Sedan år 2000 har Expanderamera hyrt ut arbetskraft till byggföretag. I bolagets ”resursbank” finns träarbetare, betongarbetare och anläggare som jobbar med tunga och komplexa arbeten i stora anläggningsprojekt. De har också markarbetare, elektriker, plattsättare, VVS:are, målare och tjänstemän som arbetsledare och entreprenadingenjörer i sitt stall.

Björn Lundquist tar emot på Cobabs arbetsplats. Det var han som skickade in företagets underskrift till kortuppropet.

– Om vi inte ökar takten med att byta korten så kommer det att bli kaos, konstaterar han. Många byggen kommer att få problem.

Tårtan dukas upp med minst sagt rejäla bitar, och så kaffe förstås. Jessica gillar inte tårta, varken grädde eller marsipan, men tar en bit ändå för den goda sakens skull. Men innan det är tid att hugga in så måste tilldragelsen dokumenteras. Jessica Löfström är företagsledare, entreprenör och pr-maskin i samma gestalt.

Björn Lundquist och kollegorna på Cobabs arbetsplats får blåbärsprinsesstårta av Jessica Löfström för att de var först ut att skriva på Id06-upproret.
Foto: Nomi Melin Lundgren

Jessica Löfströms entré i byggbranschen för 20 år sedan har inte gått obemärkt förbi. Både för fack- och arbetsgivarsida var ett företag som hyrde ut arbetskraft ganska nytt och något som utmanade den gängse avtalsmodellen och tillämpningen av Byggavtalet vad gällde bemanning. Facket befarade lönekonkurrens och att jobben skulle försvinna. Johan Lindholm, numera förbundsordförande i Byggnads, arbetade på den tiden i Byggnads Stockholm–Gotland.

– Vi uppfattade det som att Jessica och hennes företag ville sätta sina egna regler, säger han.

Jessica Löfström och Expanderamera hamnade i en sju år lång strid med Byggnads om rätten att bemanna projekt via bemanningsföretag. Enligt Jessica Löfström blockerade Byggnads hennes företag enligt paragraf 3840 i MBL (lagen om medbestämmande).

– Om ett företag ville hyra in personal var de tvungna att informera facket, som oftast sa nej och drog det till förhandling. Det var ett väldigt effektivt sätt att stoppa oss. Vi blev helt blockerade.

För Jessica Löfström och hennes vision var det ett hårt slag.

– Vi hade nästan ingen omsättning under flera år. Vad fan blockerar ni oss för! kände jag. Vi anställde folk som gick på A-kassa, vi ordnade bostad och lön till dem. Det var ett stort och långt krig. Jag var otroligt hatad av ombudsmännen på facket.

Men vintern 2005 fick Expanderamera hängavtal med Byggnads och verksamheten kunde ta fart igen och växte starkt. Och sommaren 2007 kom branschens parter överens om att bemanning i byggbranschen skulle skrivas in som en tilläggsbilaga i kollektivavtalen.

Från att vara ”extremt hatad” under några år blomstrar nu fridens liljor. Jessica Löfström och byggfacket är vänner i kampen mot svartjobben i branschen.

– Jag är inte rädd för att ställa mig mitt i korselden om jag ser att det jag vill är en bättre lösning för alla parter. Och bemanning i byggsektorn är bra. Vi har haft killar som har jobbat hos oss i tio år. Byggnads har förstått att vi tar hand om våra anställda.

Hur orkade du fortsätta under den här tiden?

– För att jag blev så arg. När jag gjorde något gott och anställde arbetslösa, då ska inte en fackförening komma och sätta stopp. Jag fick energi från det. Jag är väldigt bra på att trycka saker framåt. Jag kan bli obekväm för många, men det gör inte så mycket. Jag ömmar för de svaga i samhället. I det här fallet var det byggnadsarbetaren. Sådant här gör mig vansinnig.

Inte heller arbetsgivarsidan var någon ihärdig påhejare av Jessica Löfströms affärsidé i början av Expanderameras tillblivelse, berättar hon.

– Vi bråkade även med byggföretagen under den här tiden. Det var främst små skuttföretag som jobbade svart, fuskade med sjukskrivningar, det vill säga var sjukskrivna eller gick på a-kassa och jobbade samtidigt och piffade till sina upphandlingar med en flaska whisky. Det tog tid att få bort dem. På den tiden fuskade alla med milersättning, till exempel.

Men med tiden kom en uppstramning av regelverken. Företagen flyttade upp sina anställningsförfaranden centralt i stället för att lägga det på platscheferna som tidigare, berättar Jessica Löfström.

– Man började sanera och sa till exempel upp sådana som fuskade med milen. Då fick vi ett bra läge och kunde växa snabbt.

Efter konflikten med Byggnads fick Jessica lägga mycket tid på att bygga upp sitt företag. 

Fanns det något tillfälle då du ville ge upp?

– Ja, det var det. Det hände några gånger att jag gick hem och grät lite, men sedan blev jag så förbannad och kände att ”de här jävla gubbarna ska inte få mig att ge vika”. Så jag torkade tårarna och fick ny energi. Det är samma känsla jag har nu med de förslavade byggnadsarbetarna. Varför ska vi acceptera kriminalitet? Det undergräver hela samhällskontraktet. Om vi inte hade någon kriminalitet skulle vi ha mycket mer skattepengar kvar att lägga på det vi behöver. 

20 år. Många fighter. Till slut blev det för mycket. Den 3 juni 2019 meddelade Jessica Löfström att hon skulle avgå som vd för företaget hon grundat.

– Jag har alltid bråkat med byggföretagen om svart arbetskraft. I våras var jag kanske lite väl högljudd. En del stora Stockholmsbyggare slutade anlita oss. Vi tappade många affärer och ungefär 25 procent av omsättningen 2018. Vår marknad i Stockholm dog. Det berodde inte enbart på att bostadsbyggandet börjat bromsa in. Våra konkurrenter fick inte samma sättning, utan ökade lite. Det blev för problematiskt att ha kvar mig som vd och jag bestämde mig för att kliva av. Jag hade blivit en belastning för företaget.

Men att deppa eller att bli nostalgisk är inte Jessica Löfströms sätt att tackla detta faktum.

– Jag är inte så sentimental av mig. Jag vill också göra mer samhällsnytta. Nu startar jag ett annat spår där jag tror att jag kan göra det. Var sak har sin tid. Nu vill jag bygga det nya. Jag är också en entreprenör som drivs av stora utmaningar. Om allt bara rullar på är det inte kul.

Jessica kollar sina mejl en liten stund, byter några ord med kollegorna på kontoret. Hon slänger på sig jackan innan det är dags att dra vidare till ett möte i riksdagen. Ständigt på språng.
Foto: Nomi Melin Lundgren

Hon håller som bäst på att bygga upp ett nytt affärsområde inom Expanderamera som går under namnet Socialt och hållbart byggande. Den delen ska bli ett eget bolag så småningom. Idén går ut på att det blivande bolaget ska fungera som rådgivare till upphandlande kommuner och fastighetsägare för att hjälpa dem att handla upp rätt typ av företag när det handlar om byggtjänster.

– Många beställare är irriterade på att de beställer vita tjänster men får svartjobb. I den modell jag håller på att ta fram ska det också ingå ett system med praktikplatser för människor i kommunen som stått utanför arbetsmarknaden länge. Inom den här ramen ska de få utbildning och praktik, och när de är färdigutbildade så får de anställning i Expanderamera. Så kommunerna får människor i arbete och de slipper svart arbetskraft och det som följer i dess spår: vapen, droger och andra problem.

Ett win–win-koncept, alltså, om det fungerar. Det är detta som är hennes stora vision och dröm just nu.

Botkyrka, den kommun där Jessica själv är uppvuxen, är först ut att testa modellen som är tänkt att fungera som en ”Svanen-märkning” – en metodik för hur man jobbar både socialt och hållbart inom byggsektorn.

– Just nu peakar den svarta arbetskraften i Sverige. De byggnadsarbetare som kommer hit har aldrig varit så förslavade som de är nu eller så många som nu. Det är stora kriminella nätverk som organiserar detta, och de får in de här människorna i offentligt upphandlade projekt där Trafikverket och de stora börsbolagen är aktörer.

De som framför allt utnyttjas på svenska byggarbetsplatser i dag är människor som kommer från så kallat tredje land, alltså från länder utanför EU, enligt Jessica Löfström.

– De får ett fejkat uppehållstillstånd i Polen, Italien eller något annat EU-land som ger dem rätt att jobba inom EU. Så tas de hit av kriminella organisationer. Det här är inget en enskild person kan ordna själv. Det behövs jurister och en organisation för att styra upp det hela. 

Inför ett möte i riksdagen är det lika bra att bättra på läppstiftet.
Foto: Nomi Melin Lundgren

Jessica Löfströms engagemang i dessa frågor går inte att ta miste på. Det här är hennes kärnämne, som hon säger. Rösten får en annan intensitet. Hon talar om byggnadsarbetare som trängs ihop i 20-tal i små nedgångna lägenheter, äter mat ur konservburkar från hemlandet och får amfetamin för att orka arbeta. Arbetare som skickas hem om de skadas eller blir sjuka.

– Jobbar man svart för 30 kronor i timmen eller mindre så har man inget skyddsnät. Vi kan inte ha ett samhälle som ser ut på det viset. Statliga och kommunala pengar, våra skattepengar, ska definitivt inte gå till det.

Ibland talar hon så fort att det är svårt att hänga med i svängarna.

– Det är främst de stora bolagen som utnyttjar de här människorna. Ett medlemskap i Sveriges Byggindustrier är ingen garanti för att det inte förekommer. Men skiten finns i tredje led och nedåt. De här organisationerna opererar där det fungerar. Det är ett Klondyke för de här syndikaten, säger hon.

Hon skulle önska att Sveriges Byggindustrier var mycket tuffare. Att de tog på sig ledartröjan fullt ut i de här frågorna.

– Jag blir så där frustrerad – vad fan – ta i lite mer, lite hårdare! Det tar för lång tid, det är för svagt och för lite, säger Jessica och slår ut med händerna. Alla i byggsektorn vet hur det ligger till. Säger man något annat så är det båg.

Mats Åkerlind, vice vd på Sveriges Byggindustrier, delar inte riktigt Jessica Löfströms syn.

– Vi har ingen konflikt med Expanderamera i dag, men vi tycker ibland att hon pekar ut våra medlemsföretag på ett ganska olyckligt sätt och att det kan bli missriktat ibland, säger han, men poängterar samtidigt att det är bra att hon lyfter de här frågorna.

Är du aldrig rädd för att sticka ut hakan i de här sammanhangen om det, som du säger, är rysk maffia som är involverad i detta?

– Nej, de vill inte ha med mig att göra. Så länge det fungerar för dem så skiter de i mig. Jag är bara en arg ”tant”.

Samhällsengagemanget, oräddheten och drivkraften är kännetecknande för Jessica Löfström. Hennes frispråkighet i de här frågorna har gjort henne kontroversiell.

– Det gör att jag får många fiender i olika läger.

På vilket sätt får du fiender?

– I och med att jag upplever att folk inte tar ansvar så säger jag det, och då blir folk irriterade. Tidigare delade jag länkar till artiklar om mina kunder som avslöjats med att inte göra rätt, och då fick jag väldigt många ovänner. Så det fick jag sluta med. Men att inte lyfta fram och prata om problemen för att därigenom kunna lösa dem leder ju helt fel. Det vore bättre att ta tag i problemen med svart arbetskraft även hos medlemsföretagen i Sveriges Byggindustrier i stället och skapa den fantastiska byggsektor vi vill ha, som kan locka talanger och få dem att utvecklas. 

Att ta ansvar och en stark känsla för rätt och fel är Jessica Löfströms primära drivkraft, säger hon. Det gäller alltifrån människor som inte reser sig för behövande på bussen till dem som utnyttjar arbetare på ett bygge.

– Därför blir jag också så himla arg när jag träffar de här skurkarna som gör så här mot andra människor och därför får jag fiender. Jag ska sanera den här jävla skitbranschen!

Var kommer det där rättspatoset ifrån?

– När man har sett hur tufft det kan vara för vissa så blir frågan om rättvisa viktig. Men jag tror också att det kommer från mina föräldrar. Känslan att man ska göra rätt för sig. Det försöker jag pränta in i mina barn också. Fel får man göra, men man får stå för konsekvenserna.

En del av engagemanget kommer från uppväxten i förortskommunen Botkyrka ett par mil söder om Stockholm. Att möta människor med olika förutsättningar och olika bakgrund vidgade perspektiven och gav samtidigt skinn på näsan.

– Jag är ett vanligt arbetarbarn. Pappa hade ett litet plåtslageri och mamma jobbade på kontor. Det är väldigt bra att växa upp i ett område där man kan förstå att alla inte har det så bra. Det har präglat mig, tror jag.

Nu bor Jessica tillsammans med sina barn inne i centrala Stockholm.

– Det kan vara svårt att förklara för barnen att det inte bara är att gå och ta ut pengar om det är något du vill ha eller vill göra. Jag försöker visa dem. Vi samlar in kläder, och under den stora flyktingströmmen 2015 tog vi emot människor på Centralen, men det är inte riktigt samma sak.

Hästar är ett stort intresse. Men med mycket jobb och barn har Jessica Löfström svårt att hinna med att vara i stallet numera. Här tillsammans med hästen Mulle, i bild tagen för cirka tio år sedan.
Foto: Privat

När hon själv var barn drömde Jessica Löfström om att bli ridlärare.

– Jag köpte och utbildade hästar som jag sedan sålde för att finansiera hästeriet. Jag sålde min sista häst till Mexiko 2004 när mina pengar nästan var helt slut efter konflikten med Byggnads.

Men för Jessica Löfström, (precis som för många andra kvinnor på hög nivå i närings- och samhällsliv) har ridningen haft en stor betydelse.

– Ridning och stallet bygger upp karaktären. Det lär en verkligen att ta ansvar och att göra saker man tycker är läskigt. Man lär sig att utmana sina demoner och bara göra.

Men hur kom det sig att förortstjejen från Botkyrka hamnade just i bygg­sektorn?

– Jag hade några olika företag innan jag startade Expanderamera. Bland annat sålde jag viltkött, eftersom jag inte gillar slaktindustrin. I slutet av 1990-talet hade jag också demonstratriser som visade upp produkter i affärer. De var väldigt duktiga och jag började hyra ut dem till andra företag. Det var så jag fick upp ögonen för bemanningsbranschen.

År 2000 fick Jessica Löfström en förfrågan om hon kunde hyra ut tio killar för att montera ner möbler i Ericssons kontor.

– Då var det en kille som sa att ’jag har yrkesbevis som snickare’ och på det viset fick jag upp ögonen för byggbranschen. Jag tänkte att här kan jag verkligen göra något bra. Det är bättre att storbolagen har en mindre personalstyrka som de kan satsa på och utbilda, och hyr in personal vid stora projekt och konjunkturtoppar, i stället för att behöva avskeda så snart konjunkturen viker eller projektet är färdigställt, och samtidigt kan vi som finns i mitten också satsa på och utbilda våra arbetare.

I uppstarten av företaget åkte Jessica Löfström runt i landet och letade folk som stod långt från arbetsmarknaden, som kunde få en trygg anställning hos henne och samtidigt bidra till samhället genom att arbeta och betala skatt.

– Det är så himla roligt när man kan ticka i flera boxar samtidigt. Jag har ett jättestarkt rättspatos. De bolag som jag har haft ska göra gott och bidra med något positivt till samhället. Jag skulle inte kunna sälja pälsar.

Idén till att starta bemanningsföretaget Expanderamera i byggbranschen kom till just så.

Men frågan om svart arbetskraft och utländska bolag som inte gör rätt för sig driver hon oförtrutet vidare. Att situationen med utländsk arbetskraft som jobbar svart har eskalerat på senare år anser Jessica Löfström till del beror på utstationeringsdirektivet.

– Att de utstationerande bolagen får betala skatt och avgifter i ett annat land gör det svårt att kontrollera dem. Många av de utstationerande länderna kom ganska sent med i EU, och alla länder har inte lika transparenta system som Sverige. Man anlitar dem inte för bättre kompetens, utan för att det är billigare.

Hur kan du veta hur det går till i den här ljusskygga delen av byggbranschen?

– Vi får mycket information. Dels för att många av dem som söker jobb här kan berätta för våra rekryterare hur det går till. De pratar alla flera språk. Dels träffar våra yrkesarbetare de här människorna ute på byggarbetsplatserna. I och med att jag är så aktiv i den här frågan är det också många som kontaktar mig för att berätta. Om de vet att du vill dem väl och kanske kan hjälpa dem så vågar de berätta.

Känner du dig stolt över det du har åstadkommit?

– Jag är nästan aldrig stolt eller nöjd. När jag är nära ett mål så har jag redan satt upp nästa. Men det är jättekul med de utmärkelser jag har fått. De hjälper mig också i mina nya mål. Det är svårt att säga att ’det där är bara en galen kärring som står och skriker’ om någon som just har fått pris.

Jessica Löfström har bland annat utsetts till Årets bråkigaste kvinna av Passion for Business 2009, fått SvD:s Näringslivsbragd 2016 för att ha uppnått något ingen annan har uppnått och Kungliga patriotiska näringslivsmedaljen av kungen 2018.

– Det är de största utmärkelserna som jag är mest glad över. I somras fick jag Solos pris till entreprenörer som hjälper andra för mitt arbete med 17-nätverket som vill att fler kvinnor ska bilda stora bolag, för stora bolag ger större makt och med makt kan man förändra världen. Det var också roligt.

Finns det något du skäms över?

– Nej, aldrig. Det är inte min grej. Gör man något lite tokigt så får man be om ursäkt och gå vidare. Jag tycker att det är viktigt att man vågar göra fel och ta fel beslut. Då blir man kreativ. Det är bara att göra om och göra rätt.

Hej! Om du är medlem i Sveriges Byggindustrier behöver du förnya din prenumeration vilket du enkelt gör här och därefter kan du fortsätta att läsa alla artiklar.

Vill du läsa mer?

I Byggindustrin nr 15 2019 finns mer matnyttigt om Jessica Löfström:

  • Om Expanderamera.
  • Fakta och kuriosa om Jessica Löfström.
  • Sagt om Jessica Löfström.

Du som är prenumerant hittar Byggindustrins nummer 15 2019 här

Vill du bli prenumerant? Tecka en prenumeration här.

Vi listar bygguttrycken du inte kände till

Byggindustrin granskar tio udda utländska talesätt på byggtema.
Fördjupning
http://byggindustrin.com/artikel/fordjupning/vi-listar-bygguttrycken-du-inte-kande-till-29408

Bröderna som blev byggjättar

John Mattson och Einar Mattsson symboliserar den lyckade klassresan.
Fördjupning
http://byggindustrin.com/artikel/fordjupning/broderna-som-blev-byggjattar-29409

Riksarkitekten: ”Jag söker inte makt”

Helena Bjarnegård har nu varit riksarkitekt i ett år.
Porträtt
http://byggindustrin.com/artikel/portratt/riksarkitekten-jag-soker-inte-makt-29398

”Min favoritluft finns i Rocky Mountains”

Julia Luongo leder arbetet med nya tjänsten Ramboll Shair.
Porträtt
http://byggindustrin.com/artikel/portratt/min-favoritluft-finns-i-rocky-mountains-29279

Dårhuset som blev borätter

Historien om hur långbad och lobotomeringar ersattes av attraktiva bostadsrätter.
Fördjupning
http://byggindustrin.com/artikel/fordjupning/darhuset-som-blev-boratter-29284

Jan Henriksson: "Jag ger inte upp"

Nystart efter konkursen av Q-gruppens byggbolag.
Porträtt
http://byggindustrin.com/artikel/portratt/jan-henriksson-jag-ger-inte-upp-29271

Pressen på svartbyggarna ska öka

Regeringen lovar regeländringar som ska göra det lättare att jaga skurkföretag.
Fördjupning
http://byggindustrin.com/artikel/fordjupning/pressen-pa-svartbyggarna-ska-oka-29269

Experternas tips i coronatider: Tappa inte tempot i din rekryteringsprocess

Annons.
Nio experter ger sina bästa tips.
http://byggindustrin.com/sponsrat/fastighetsnytt/experternas-tips-i-coronatider-tappa-inte-tempot-i-din-rekryteringsprocess

Markus Näslund fortsätter fokusera på målet

Ishockeyspelaren har hittat en ny passion i fastighetsutveckling.
Porträtt
http://byggindustrin.com/artikel/portratt/markus-naslund-fortsatter-fokusera-pa-malet-29149

Byggaren som blev stenrik amerikan

Fattig smålänning blev en av de mest framgångsrika byggföretagarna i USA.
Fördjupning
http://byggindustrin.com/artikel/fordjupning/byggaren-som-blev-stenrik-amerikan-29176

Stöd till innovation i branschen har tredubblats

Sammanlagt närmare 2 miljarder kronor att söka till innovationer.
Fördjupning
http://byggindustrin.com/artikel/fordjupning/stod-till-innovation-i-branschen-har-tredubblats-29174

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Här hittar du mer information om GDPR.