Meny

Expertsvar

Fem steg till ett perfekt team

Linnea! Har du något tips för hur man bygger välfungerande team i ett företag? /Karolina

Svar Hej Karolina! Ett tips är att se till idrottsvärlden. Framgångsrika idrottsklubbar har en lagprestanda som många företag trånar efter. I sin nya bok Vinnande ledarskap identifierar forskarkollegorna Margareta Oudhuis och Stefan Tengblad de principer som ligger bakom medaljerna. Här är fem tips som vinnarteam lever efter – samtliga går att kopiera till arbetslivet:  

1. Rätt miljö

Klubbar som når långt har en publikdragande arena, toppmoderna träningsanläggningar och viktig kringexpertis som fysioterapeuter, idrottsläkare, dietister och sjukgymnaster. Det vill säga allt som krävs för att maximera spelarnas förutsättningar.  

Miljön ska underlätta för idrottarna att fokusera på kärnverksamheten och de sportsliga prestationerna. Motsvarande tänkesätt kan man utgå från när man utformar arbetsplatser.

2. Skickligt lagbygge

Balans mellan individ och kollektiv är grundläggande i topplagen. Å ena sidan ska varje spelare tänja sin egen roll och maxförmåga. Å andra sidan måste det finnas en kollektiv ansvarskultur, där alla gemensamt jobbar för att laget ska vinna. 

Var och en måste också känna sig uppskattad och bekräftad – detta var den tidigare förbundskaptenen för landslaget i ishockey, Conny Evensson, expert på. 

När Conny klev in i omklädningsrummet efter en match gick han inte fram till stjärnan i laget, som ändå blev omklappad av alla, utan till den spelare som ingen ser. Det gjorde han medvetet för att lyfta dem som inte får lika stor uppmärksamhet.

3. Robust spelfilosofi

Spelfilosofin är lagets ryggrad som klargör hur målet ska nås. Den är också en form av värderingsmässig ledstång att hålla sig i. 

När spelfilosofin sitter i ryggmärgen frigörs energi till kreativitet. Framgångsrika lag lyckas också ständigt förbättra den.

Om lagets filosofi och värderingar inte respekteras ska tränaren markera. En uppmärksammad händelse var när Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson trotsade lagets riktlinjer och gick ut på krogen. Krogbesöket ledde till att de skickades hem från landslagssamlingen i Göteborg 2006. 

Det fungerar inte om lagets värderingar bara gäller vissa spelare. Alla – även stjärnorna – måste respektera dem. En spelare har berättat att laget fick ett större förtroende för förbundskaptenen Lars Lagerbäck efter beslutet.

4. Orubblig vinnaranda

För att ta sig till medaljerna gäller det att ha en välkomnande och öppen miljö i laget. Nya, skickliga spelare ska inte ses som ett hot. 

Kommer det in en riktigt bra spelare ska laget tänka: ”Vad kul, nu blir vi ännu bättre.” Om det uppstår osund konkurrens är det nödvändigt att stävja den. 

Den tidigare tränaren för herrlandslaget i handboll, Bengt ”Bengan” Johansson, var en mästare på att mejsla fram rätt laganda bland spelarna. Han lyckades bland annat få en väldigt duktig spelare att sitta på bänken och vara lycklig när laget vann. I stället för att känna sig utanför stöttade han genom att vara glad och lyfta lagkamraterna som spelade.

5. Fullt fokus ger flyt

Fokusbubblan är avgörande för att kamma hem medaljerna. Inget lag har segrat med spelare som är disträa eller riktar koncentrationen mot annat än det som händer på planen. Det kan vara värt att påminna sig om i arbetslivet, där just fokus snarare har blivit en bristvara.

Ritualerna före match är också viktiga. Legendariske förbundskaptenen Tommy Svensson hittade en numera berömd metod för att få laget i vinnarstämning inför åttondelsfinalen mot Saudiarabien i VM 1994, där Sverige tog brons. Han läste dikten I rörelse av Karin Boye. Det fick spelarna att bli berörda och känna att ”vi klarar detta” – och så gick de ut på planen och vann matchen.

/Linnea Bolter, expert på företagande på Dagens industri

Hej! Om du är medlem i Sveriges Byggindustrier behöver du förnya din prenumeration vilket du enkelt gör här och därefter kan du fortsätta att läsa alla artiklar.

Linnea Bolter, journalist och expert på företagande, på Dagens industri, svarar på läsarnas frågor om företagande.

Har du också en fråga till våra experter?
Mejla din fråga till expertsvar@byggindustrin.se.

Senaste frågorna

Företagande
Hej! Jag driver ett företag tillsammans med två kompanjoner. Nu vill en av dem dra sig ur bolaget. Vad är viktigt att tänka på i en sådan situation? /Gustav
Företagande
Hej Linnea! Vilka fördelar respektive nackdelar finns det med att lämna bolagets års­redovisning digtalt? /Brasse
Företagande
Hej! Hur kommer brexit att påverka oss som driver företag? /Oddvar
Företagande
Linnea! Har du något tips för hur man bygger välfungerande team i ett företag? /Karolina
Företagande
Hej Linnea! Jag är chef i ett medelstort företag. Ibland saknar jag någon att bolla yrkesmässiga frågor med. Har du något tips för hur man kan komma vidare i sin ledarroll och sitt företagande? /Per-Albin
Företagande
Hej Linnea! Jag vet att man kan söka bidrag till sin verksamhet exempelvis från EU. Gäller det även byggföretag? Vilka andra bidrag finns? / Vigdis
Företagande
Hej! Finns det något vi kan göra för att lotsa vårt företag genom en eventuell lågkonjunktur? /Cyndi
Företagande
Hej! Jag skulle vilja få bättre koll på vårt företags kostnader? Hur skapar man bättre överblick? /Alma
Företagande
Hej! Jag funderar på att starta mitt eget bolag. Vilken bolagsform är egentligen bäst? Hur skiljer de olika formerna sig åt? /Balder
Företagande
Hej! Är det lagligt att driva upp ett nytt eget företag genom ett annat upparbetat företags namn och otillåtet köra sin fakturering genom någon annans företagsnamn för att få kund att tro att det ingår i samma företag? Är det okej att sakta men säkert flytta över kund- och leverantörsregister, allt eftersom jobben kommer in? Man är alltså inte anställd i företaget men har fått förtroende att färdigställa de projekt som man påbörjat innan man sagt upp sig. Vad gäller och hur går man vidare? /Mia

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter och cookies. Här hittar du mer information om GDPR.